Om meg

Jeg heter Anne Klippenvåg Pettersen og er en nyfrelst kokebokentusiast. Lenge eide jeg kun et fåtall kokebøker, og bladde sjeldent i dem. Jeg har lenge elsket å lage/spise mat, men brukte stort sett internett som inspirasjonsressurs.

Too cool for kokebøker. Foto: Jørgen Iden Tveit.

Men så fikk jeg muligheten gjennom min museumsjobb til å kaste meg inn i et kulturhistorisk matprosjekt på bloggen Oselia.no. Her gjenskaper vi de håndskrevne oppskriftene til Oselia Osuldsen fra ca. 1875-1880. I 2019 begynte vi arbeidet med en fysisk kokebok, og sommeren 2020 så den dagens lys! I løpet av denne tiden har jeg fått en ny respekt for kokeboka, hvor utrolig mye arbeid som ligger bak. Bare det å kvalitetssikre én oppskrift, og hvor vanskelig det er å ta et bilde som representerer retten godt – samtidig som den skal se appetittlig ut. For det er jo ikke all mat som nødvendigvis gjør seg så godt foran kamera!

Oselias kokebok! Laget av Monika K. Håland, Lise Råna, Fie Skaar Trysnes og undertegnede. Foto og design: Gerd Corrigan. Forlag: Skald Forlag.

Det gis ut mange kokebøker hvert år. Jeg kommer til å skrive om både gamle og nye utgivelser, veganske, vegetariske og for de som spiser kjøtt. Med denne bloggen ønsker jeg å ta kokebøker på alvor, og skrive hva jeg synes om dem.

God bok og god middag!