The Veggie Christmas Cookbook

Anmeldelse av The Veggie Christmas Cookbook

Det finnes mye god julemat, men det kan fort bli mange tunge kjøttmåltider på kort tid. Jeg synes det er gøy å finne gode oppskrifter på grønnere julemat. Jeg likte veldig godt Gaz Oakleys Vegan Christmas. Vil The Veggie Christmas Cookbook av Heather Thomas bli nok en suksess?

Det var ikke lett å finne mye informasjon om Heather Thomas, men hun har laget en god del kokebøker, som for eksempel The Tofu Cookbook, The Brussel Sprouts Cookbook, The Aubergine Cookbook og The Pumpkin Spice Cookbook. En nytting opplysning jeg fant ut om Thomas var «She practises what she preaches and eats a very healthy diet and stays slim and fit.». Phu, hadde vært kjedelig å hatt en kokebok av ei som var tykk og utrent!

En liten smakebit fra The Veggie Christmas Cookbook.

Kokeboken er 112 sider lang og har 60 oppskrifter. 19 av oppskriftene er fotografert, og matbildene som er tatt av Joff Lee er fine, men litt mindre julekoselige enn hva jeg ønsker av en julekokebok. For meg har de en litt kald stemning, og ikke av den vinterkjølige sorten. Designet i kokeboken er helt ok, men litt kjedelig. Kokeboken er delt inn slik:

Etter en kort innledning, en oversikt over hva man burde ha av ingredienser, og litt generelt om kokebokens innhold, hopper man rett inn i oppskriftene. Hvilke fristet meg nok til å lage selv?

Den aller første oppskriften jeg lagde fra the Veggie Christmas Cookbook var Butternut Squash Chowder. Det var en nydelig, tykk suppe med blant annet flaskegresskar, purre, potet, muskat, mais og grønnsakskraft. Denne anbefales!


Hjemme Alene 1 har gjort makaroni og ost til en julerett i mitt hode (det Kevin skal spise på julaften), og denne varianten med rosenkål og søtpotet julet måltidet enda mer opp! (Den er ment å kunne lage fra rosenkålrester, men rosenkål rekker aldri å bli til rester her i huset) Det ble en god og enkel makaronirett, med litt mer smak enn de fleste mac’n cheeses.

Så over til en suppe med det forlokkende navnet Spiced Winter Roots Soup. Nok en god suppe. Her finner vi blant annet løk, gulrot, pastinakk, kålrabi, gurkemeie, muskat, kanel og spisskummen. Denne varmet godt!

Neste oppskrift har jeg laget flere ganger allerede: Blomkålbiff med tomatsaus. Den hører kanskje ikke så spennende ut, men er en veldig god, enkel og ganske billig middag.

Neste oppskrift ut er en siderett: Maple-Glazed Roast Carrots and Parsnips. Den ble nok en vinner for oss, der grønnsakene er glasert i en blanding av olivenolje, lønnesirup, klementinsaft, sennep, pepper og timian. Mye god smak.

Et fast innslag i mange julekokebøker er en curry der man får brukt opp ulike julematrester. Dette var en god variant, men ikke den beste av dem.

Så over til et søtt innslag. Det blir litt mer kaker i desember enn ellers i året, og denne hørtes så god ut at jeg måtte lage den: Sticky Clementine Drizzle Cake. Og den skuffet ikke! Lett å lage var den og.

Klementinkake fra The Veggie Christmas Cookbook

Siste oppskrift fra The Veggie Christmas Cookbook jeg har laget til nå, er nok en fristende kake. Rullekake er en hit her i huset, så Chocolate Yule Log måtte lages. En deilig sjokoladekake fylt av krem med appelsinskall og ingefær i sirup. Den ble bedre og bedre for hver dag (Vi er jo bare to, så tar litt tid å spise opp en kake), og den holdt seg saftig lenge. Også liker jeg at kaken har en skikkelig barkete overflate.

Alt i alt liker jeg The Veggie Christmas Cookbook. Det skorter litt på julestemning i boka, men de fleste oppskriftene jeg har laget har vært en suksess. Designet i boka er kjedelig, men maten er ikke det. Jeg tror jeg fortsatt liker Gaz Oakleys Vegan Christmas litt bedre, den utstråler rett og slett mer julestemning. Men jeg tror ikke du vil angre på å kjøpe denne heller.

Og julestemning kan man jo lage selv!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *