Kokeboken som anmeldes.

Anmeldelse av Summer – a cookbook av Marnie Hanel og Jen Stevenson

Dette er en anmeldelse av den sommerlige kokeboken Summer – a Cookbook, skrevet av Marnie Hanel og Jen Stevenson. De har gitt ut flere kokebøker sammen tidligere, men dette er min første erfaring med dem.

Da det nærmet seg sommer fikk jeg lyst til å finne noen skikkelige solfylte kokebøker, og da jeg fant denne virket den perfekt. Designet på kokeboken gjør meg skikkelig glad, den er proppfull av farger og illustrasjoner som skriker av sommer. Prikken over i-en er sidemarkøren som er bølgeformet!

Kokeboken er på 224 sider og har mer enn 100 oppskrifter. Det er ingen matfotografier i boken, men illustrasjonene til Emily Isabella er sjarmerende. Kokeboken er er delt inn slik:

I tillegg til oppskrifter er den full av sommerlige tips og triks som «99 måter å bruke en sandbøtte», hva man burde ha med seg til en vellykket dag på stranden, eller hvordan lage et bål på stranden. Jeg har en forkjærlighet for kokebøker med et klart konsept, og Summer – a Cookbook skriker av sommer! Men likevel elsker jeg ikke kokeboken. Etter å ha fundert på hvorfor har jeg landet på forklaringen at jeg er jo ikke en som elsker sommeren. Det er mye fint med sommeren, deilig med fri, sommerkjoler og kalde drinker , men en hel dag på stranden virker mer som en straff enn en glede, og i varmen blir jeg mer sur enn glad. Hadde det vært en slik bok om høsten istedenfor, hadde jeg nok kost meg mer! Men det at jeg ikke er en utpreget sommerkvinne skal virkelig ikke forfatterne straffes for.

Bloggeren med kokeboken som anmeldes.
Litt sommer tåler jeg! Foto: Jørgen Iden Tveit.

Men har jeg likt maten? Oppskriftene er godt organiserte og er enkle å forstå. Den første oppskriften jeg testet var «Charred scallion dip», altså en dip med godt grillet vårløk i fokus. I tillegg finner vi hvitløk, olivenolje, sitron, gresk yoghurt, fetaost, oregano og salt og pepper. En god dip som passer ekstra god til grønnsaker.

Charred Scallion Dip.

En varm dag lagde jeg ferske vårruller med laks og mango, servert med en saus som smakte av ingefær og peanøtter, og korianderris ved siden av. Alt var godt, men spesielt sausen var god! Her blandes peanøttsmør, fersk ingefær, hvitløk, lett soyasaus, kokosmelk, riseddik, honning, chilisaus og limesaft. Mmm!

Ferske vårruller med korianderris og peanøttsaus.

Som en siderett en dag prøvde jeg oppskriften på «Gochujang charred broccolini», bare at jeg brukte vanlig brokkoli istedenfor. Jeg har fått helt dilla på Gochujang, så denne falt absolutt i smak!

Gochujang og brokkoli.

Jeg er veldig glad i fiskesupper, og vi er så heldige at vi har to fiskebutikker i Arendal. Det smaker bedre med fisk fra fiskebutikk, enn fra fiskehylla på matbutikken. Denne fiskesuppa med hvit fisk er en typisk fiskesuppe med løk, purre, hvitvin, fløte, bacon, poteter, sitron og kyllingkraft – for å nevne noe. Veldig god!

Fiskesuppe

Enn så lenge er det dette jeg har laget fra Summer – a Cookbook. Men det er mange oppskrifter igjen som skal lages herfra, så kokeboken blir ikke glemt på hylla etter anmeldelsen er ferdig! Det er spesielt en kake der kakestykkene skal grilles og serveres med hylleblomstkrem som jeg gleder meg til å smake. Om du er en som drømmer om sommer hele året er nok dette en kokebok for deg.

Ekstra pluss:

  • Gjennomført sommertema.
  • Illustrasjonene er veldig fine.

Minus:

  • Av og til blir sommertemaet litt krampeaktig i boka. (Trenger vi virkelig 99 tips for hva man kan bruke en strandbøtte til?)
  • For noen vil det at det ikke er matfotografier i boken være negativt, men jeg synes illustrasjonene er gode nok!

One thought on “Anmeldelse av Summer – a cookbook av Marnie Hanel og Jen Stevenson

  1. Fiskesuppen ser fantastisk ut, utover det er nok ikke denne boka for meg.
    Jeg kjøpte Sverre Sæthres nye versjon av bakeboka, den skal jeg glede meg til å utforske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *